Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay

Exotisch fruit vol zacht fris | Australië

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Slakken in kruidenboter, Sushi, Vis

Yalumba Y Series Unwooded Chardonnay heeft géén hout, maar een volle, fruitige smaak met volop heerlijk tropisch fruit als ananas, meloen en grapefruit, een beetje honing en in de afdronk een heerlijk fris citroenzuurtje.

Heerlijk bij diverse vissoorten, wit vlees, gevogelte en frisse salades.

Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay 2005 is tijdens ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’ op 14 mei 2006 in het Palace Hotel in Noordwijk verkozen tot de beste Chardonnay uit de Nieuwe Wereld tot tien euro. “In het verleden werd nogal eens het accent gelegd op kracht, de wijnen werden gemaakt om vooral maar te imponeren. We zien nu een opmars van wijnen met elegantie en finesse, waar deze Chardonnay een uitstekend voorbeeld van is.”, aldus Perswijn, de organisator van ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’. 

De Yalumba Y Series Unwooded Chardonnay draagt het label van de befaamde Y-Series, wijnen die ge- maakt zijn om de persoonlijke en kleurvolle 150-jarige geschiedenis van de Hill Smith familie van Yalumba weer te geven. Zij zijn de oudste familie met wijneigendom in Australië. Samuel Smith startte in 1849 Yalumba Winery in Barossa Valley in het zuiden van Australië. De naam 'Yalumba' is afkomstig van de Aboriginals en betekent 'al het land eromheen'.

Inmiddels is de Yalumba Wine Company in handen van de vijfde generatie en heeft Yalumba in de loop der jaren een grote naam opgebouwd met hun onberispelijke wijnen, een verzorgde labeling, maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit, waarvan deze Yalumba Unwooded Chardonnay een prachtig voorbeeld is.

€ 10,99 per fles
€ 65,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/yalumba-the-y-series-unwooded-chardonnay