Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Ramon Bilbao Rueda Verdejo

Exotisch fruit fris droog soepel | Spanje | Rueda

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Kaas, Vis

Ramon Bilbao Verdejo heeft een gouden kleur met een glinstering die aan citroenschil doet denken. Prachtige geuren met authentieke aroma's van de Verdejo druif. Samen met passievrucht, anijs en venkel. Tropische aroma's en een aangenaam bittertje op de achtergrond. Medium body met een frisse en lang aanhoudende finish. 

Door 'la Nariz de Oro' 2011 is deze wijn uitgeroepen tot 'Beste Witte Wijn' afkomstig uit Spanje. Het proefpanel bestond uit 50 Top Sommeliers werkzaam in de Spaanse gastronomie. Tevens winnaar 'Brons International Wine Challenge 2011'.

Heerlijk om zó van te genieten. Voor de ideale wijn-spijs combinatie moet u denken aan gegrild gevogelte of groenten in bladerdeeg. Schelp- en schaaldieren; garnalen, kreeft en salade met vis of gevogelte.

Vinificatie: Een selectie van de beste wijnen van de wijngaard komt neer op 25 procent van de totale oogst. Alleen druiven afkomstig van wijnstokken ouder dan 20 jaar worden geplukt. De oogst wordt volledig 's nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie door gebrek aan licht. De oogst gaat volledig machinaal. Na het kneuzen wordt het verkregen most gekoeld, het zwaartekracht principe wordt gebruikt voor de eerste klaring. Het gisten start twee-drie dagen later met gecontroleerde temperatuur en strikte hygiëne in het gehele proces.

Serrada is gelegen in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda waar de bodem voornamelijk bestaat uit steen en klei. Rueda is het wijngebied (en de naam van het gelijknamige stadje) gelegen in het noordwesten van Spanje bij de stad Valladolid. Het is een gebied met een lange geschiedenis waar al 500 jaar wijn wordt aangeplant (Verdejo). Er zijn dan ook veel wijngaarden gevestigd.

 

 

€ 12,99 € 10,49 per fles
€ 77,94 € 62,94 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/ramon-bilbao-rueda-verdejo