Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Ramon Bilbao Mirto

Vol stevig krachtig vanille eikenhout | Spanje | Rioja

Lekker bij: Kaas, Lam, Noten, Rood vlees, Wild

Ramon Bilbao Mirto is diep robijnrood van kleur en heeft complexe aroma’s van gedroogde pruimen, exotisch hout en kruiden. Stevige, rijpe en ronde smaakaanzet waarin de stevige tannines zachtjes overgaan in een zijden zachte structuur. Deze stevige wijn met veel potentie eindigt met een zeer elegante finale.

Serveer deze wijn bij hoge gastronomische gerechten van rood vlees of wild met krachtige sauzen.

Ramon Bilbao Mirto wordt voor 100% gemaakt van Tempranillo druiven, die alle afkomstig zijn van wijn- gaarden met minimaal 70 jaar oude stokken. De Mirto rijpt gedurende 20 maanden op nieuwe “Allier” eiken vaten. Mirto is de topwijn van Bodegas Ramón Bilbao en de beste wijn die het huis kan voortbrengen. Deze top- wijn kreeg in de Winespectator van oktober 2007 maar liefst 92 punten en in de prestigieuze competitie "The greats of Rioja" werd de Mirto tweede met 97 punten.

Ramón Bilbao is een wijnhuis met een lange historie die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit voor rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende Gran Reserva's. Bodegas Ramón Bilbao ligt in Haro, Rioja Alta, het hart van de beste DOC Rioja's. De bodem is er kalk- en leemhoudend. Ramon Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste plekken in deze Rioja streek. De wijngaar- den liggen daar, waar de warme wind uit de droge Sierra de Cantabria tegen de koelere mediterrane wind aanbotst. De druiven worden perfect rijp en krijgen ’s nachts voldoende koeling om frisheid in de wijn te krijgen. Daarbij is de rivier de Ebro de belangrijkste vochtvoorziening voor het wijngebied. 2005

€ 39,99 per fles
€ 239,94 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/ramon-bilbao-mirto