Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Misty Cove Organic Marlborough Sauvignon Blanc

Vol fris droog sappig | Nieuw-Zeeland | Marlborough

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Salades, Schaal- en schelpdieren, Vis

Misty Cove Organic Marlborough Sauv Blanc is bleekgeel met groene zweem. In de neus expressief met kruisbessen, buxus en gemaaid gras. In de mond een zachte aanzet, sappig met voldoende frisheid en een goede afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief en bij diverse visgerechten, oesters, geitenkaas, asperges en salades.

Misty Cove is een boutique winery uit Nieuw Zeeland die door Andrew Bailey en zijn Nederlands vrouw gestart is in 2008. Zij betrekken hun fruit uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago en maken hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben.

Men maakt gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren Het resultaat is een zeer aromatische wijn met “grassige“ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk.

Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fume.

€ 12,99 per fles
€ 74,94 per doos
(€ 12,49 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/misty-cove-organic-marlborough-sauvignon-blanc