Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

MIP Rose Classic - Made in Provence

Vol zacht fris soepel intens | Frankrijk | Provence

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Lichte vleesgerechten, Salades, Vis, Wit vlees

Made in Provence Classic Rosé is afkomstig van domaine Sainte Lucie. Deze heerlijke en zeer populaire rosé heeft een heel licht rosé kleur met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een verleidelijk kruidenparfum. Deze MIP behoort tot de beste rosé's die de er in de Provence worden produceert en is een geduchte concurrent van domaine Ott en AIX! In Nederland is de Made in Provence een groot succes! 

Serveer deze heerlijke MIP rosé gekoeld op een graad of 10 als lekker fris aperitief, bij een lichte lunch met vis, salade's, tapas, wit vlees, pasta's en niet te zware mediterrane gerechtjes. De tijd dat rosé alleen in de zomer werd gedronken op het terras is voorbij, rosé kan gemakkelijk het hele jaar door gedronken worden.

Voor de MIP Classic rosé worden 's nachts geplukte cinsault, syrah en grenache (respectievelijk 60%, 20% en 20%) gebruikt, die direct na het ontstelen apart geperst en separaat vergist zijn op gekoelde tanks.

In Puyloubier, twintig kilometer oostelijk van Aix-en-Provence, aan de voet van de Montagne Sainte Victoire, richtte Michel Fabre in 1978 Domaine Sainte Lucie op. De gemiddeld vijfendertigjarige stokken van Sainte Lucie staan op een dunne laag kalkrijke zand- en rode kleigrond vol stenen. Eigenlijk alleen dus een bodem geschikt voor wijndruiven. Het betreft hier grotendeels de rode variëteiten grenache en syrah aangevuld met wat cabernet sauvignon, mourvèdre en natuurlijk carignan en cinsault. In de kleur wit maakt rolle of vermentino de dienst uit. Die wordt in de Provence niet zelden - ook bij Sainte Lucie - versneden in rosé om de wijnen extra bloemige aroma's mee te geven.

Omdat de druiven op het domein genieten van een optimale aanplant ten opzichte van de zon, kunnen ze in goede gezondheid tot volle en rijpe wasdom komen. Bij vochtig weer zorgen de gemoedelijke bergwinden - waarvan de Mistral misschien wel de bekendste is - dat schimmels en rot geen vat krijgen op de trossen. Het maakt biologische landbouw op Domaine Sainte Lucie tot een gemakkelijke uitdaging. En een dankbare want de flora en fauna is hier langs de Sainte Victoire adembenemend prachtig en boeiend divers.

De natuurvriendelijke aanpak op het domein heeft vanzelfsprekend ook z'n weerslag op de wijnen van Sainte Lucie. Die zijn fruitrijk, elegant kruidig, floraal en zuiver. Tel daar de moderne flessenuitvoeringen bij op en de rosé's van Domaine Sainte Lucie mogen gerekend worden tot de verleidelijkste Provencewijnen op iedere gelegenheid en elk gebruiksmoment.

€ 16,99 per fles
€ 95,94 per doos
(€ 15,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

http://www.wijngemak.nl/mip-rose-classic-made-in-provence